Via ReumaZorg Nederland wist ik in maart al dat ZIN (Zorginstituut Nederland) in hun conecpt al hadden staan dat ze de eerstelijns fysio- en oefentherapie bij fibromyalgie niet zouden gaan vergoeden. Reumazorg Nederland heeft het er niet bij laten liggen en voor mij nogmaals bij ZIN duidelijk gemaakt dat fysiotherapie wel helpt voor fibromyalgie patiënten ook al is het niet wetenschappelijk bewezen. Ook hebben ze er melding van gemaakt bij de politiek dat ze het niet netjes vonden dat ik niet op de hoogte wordt gehouden.

Helaas moest ik op 9 augustus 2023  via Twitter lezen dat het concept definitief is geworden en eerstelijns fysio- en oefentherapie bij fibromyalgie niet vergoed gaat worden vanuit het basispakket, omdat het niet wetenschappelijk bewezen is dat fysiotherapie helpt bij fibromyalgie.

Met de beslissing van ZIN ben ik het niet eens, maar wat mij nog het meest frustreerd, is dat ik weer niet op de hoogte ben gehouden. Als ik het zelf de ontwikkelingen niet in de gaten hou, dan hoor ik ook niets. Ik heb meteen mijn contactpersoon bij de Tubantia een whatsappje gestuurd en hij meteen een artikel geschreven voor in de krant.

Hieronder kun je het artikel lezen.

Klik op de afbeelding om het artikel te kunnen vergroten.

Bron: Tubantia