Dry needling ook een soort fysiotherapie. Dry needling is een innovatieve vorm van fysiotherapie als onderdeel van een totale behandeling die gericht is op het verbeteren van spierklachten. Bij deze therapie wordt gebruik gemaakt van dunne acupunctuurnaalden, waarmee verhardingen in spieren (Triggerpoints) effectief en snel kunnen worden ontspannen.

Door dry needling is de pijn tijdelijk veel minder, hierdoor is het voor mij mogelijk om de dagelijkse dingen te kunnen doen. Een dry needling behandeling is bij mij niet pijnloos en soms ben ik dan ook erg beurs. Maar dat heb ik ervoor over.

Tot mijn 18de ging ik elke week naar dry needling. Toen ik 18 was geworden kon ik niet meer elke week naar dry needling, want de zorgverzekering vergoede niet zoveel fysiotherapiebehandelingen vanuit de aanvullende zorgverzekering en een zorgverzekering die wel genoeg fysiotherapiebehandelingen in een aanvullende verzekering heeft zitten was veel te duur voor mij. Ik ben toen gaan experimenteren hoeveel behandelingen ik echt nodig heb. Uiteindelijk bleek dat ik minimaal om de week naar dry needling moet gaan, wil ik normaal mijn dingen kunnen blijven doen.

dry needling 3

(Bron: http://fysiotherapie-dryneedling.nl/dry-needling/)